Gigel Știrbu, nominalizat oficial de Ponta la Ministerul Culturii

Publicat: 16 12. 2013, 15:22
Actualizat: 29 07. 2014, 18:39

Premierul Victor Ponta îl nominalizează pe liberalul Gigel Știrbu la Ministerul Culturii. Propunerea va fi transmisă oficial în această seară președintelui Traian Băsescu.

 Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia în unanimitate ca Gigel Știrbu să fie propus pentru portofoliul Culturii, în locul lui Daniel Barbu, cu această decizie fiind informat și premierul Victor Ponta.

Antonescu a susținut că Știrbu se află la al doilea mandat de parlamentar și beneficiază de „deplina încredere”, fiind una dintre persoanele care „au confirmat în toate planurile”.

„Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Știrbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este președinte al Comisiei de cultură, artă și mass-media din Camera Deputaților, care a fost în Guvernul Tăriceanu secretar de stat în acest minister. Este unul dintre colegii noștrii din noul val, din tânăra generație, în orice caz mult mai tânără decât a mea, care au confirmat în toate planurile, în care avem deplină încredere, este o decizie și aceasta luată în unanimitate”, a declarat liderul PNL.

Anterior, surse liberale declaraseră pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent al PNL a votat, vineri, nominalizarea deputatului PNL Gigel Știrbu pentru a ocupa postul de ministru al Culturii în locul lui Daniel Barbu.

Daniel Barbu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Culturii.