Gigi Becali se pregătește de alegerile PREZIDENȚIALE! Latifundiarul din Pipera a înființat un nou partid

Publicat: 05 03. 2024, 12:33

Gigi Becali se pregătește de alegerile prezidențiale din acest an. Latifundiarul din Pipera a înființat un nou partid.

Noul partid înființat de Becali poartă numele de Noua Garda-Creștin Democrată.

Din formațiunea politică fac parte, alături de Becali în partid, și fostul fotbalist Ionuț Luţu și Dorin Laurențiu Ionescu.

Gigi Becali a anunțat încă din septembrie 2023 că vrea să se implice în alegerile prezidențiale din 2024. De altfel, formațiunea politică a fost înregistrată cu puțin timp înainte de startul campaniei electorale, conform Antena 3.

Gigi Becali, un politician controversat

Gigi Becali este un om de afaceri român cunoscut, mai ales, ca proprietar al clubului de fotbal FCSB (fost Steaua București). De-a lungul anilor, el a fost implicat în diverse controverse și a fost asociat cu politica în România.

Becali a fost membru al Partidului România Mare (PRM), un partid de extremă dreapta, condus de Corneliu Vadim Tudor. În 2004, a fost ales ca membru al Parlamentului European din partea PRM, însă a demisionat în 2007. Ulterior, a fost implicat în alte mișcări politice, sprijinind diverse partide și candidați în alegeri.

Cu toate acestea, implicarea lui Gigi Becali în politică a fost adesea controversată, iar pozițiile sale publice și acțiunile au fost criticate de unii și susținute de alții. El a fost adesea asociat cu declarații controversate legate de diverse aspecte sociale și politice, iar implicarea sa în politică a fost, uneori, privită ca fiind mai mult din motive personale decât dintr-o convingere ideologică clară.

În trecut, Gigi Becali a mai avut un partid politic, numit Partidul Nouă Generație.

Atât Gigi Becali, cât și Dănuț Lupu au avut probleme cu legea. De altfel, acesta din urmă este încarcerat, după ce a fost condamnat la închisoare pentru că a condus fără a avea permis de șofer.

Vă recomandăm să citiți și: