Dănuț Lupu are „VERDE” de la comisia de eliberare condiționată. Când va ieși din închisoare fostul mare fotbalist

Dănuț Lupu are „VERDE” de la comisia de eliberare condiționată. Când va ieși din închisoare fostul mare fotbalist
Publicat: 22/02/2024, 07:00
Actualizat: 22/02/2024, 08:27

„Mingicar” pe gazon – în sensul cel mai bun al termenului – și teribilist pe șosele, așa poate fi descris fostul mare fotbalist Dănuț Lupu. Surprins, în mai multe rânduri, conducând mașina fără carnet, Lupu a primit, în luna octombrie a anului 2023, o condamnare cu executare de șapte luni și zece zile. „Poate îmi dădeau mai puțin dacă mă prindeau beat sau drogat”, a spus fostul fotbalist după ce apelul său a fost respins de Curtea de Apel, iar ulterior a fost dat în urmărire de Poliția Română pentru că nu se afla în țară după ce sentința judecătorilor a fost definitivă.

Dănuț Lupu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce a revenit în țară și s-a predat, după o săptămână de la data fixată inițial,  autorităților, a izbucnit în plâns și a declarat că nu își face griji pentru propria persoană, ci pentru familia sa. (mai multe informații AICI)

În exclusivitate națională, Gândul a intrat în posesia unei informații de ultimă oră. Dănuț Lupu a primit „undă verde” de la comisia de eliberare condiționată a Penitenciarului Rahova, urmând ca peste o lună să se prezinte în fața magistraților, iar aceștia vor decide dacă fostul fotbalist poate sau să tragă în piept, din nou, aer de libertate.

„Având verde – aviz pozitiv – de la comisia de eliberare condiționată, Dănuț Lupu va primi termen la instanța de judecată, fiindcă nu este suficientă doar decizia comisiei, urmând ca magistrații să aibă ultimul cuvânt. În mod normal, nu vor fi probleme, iar fostul fotbalist va fi acasă în aproximativ o lună. Numai în circumstanțe cu totul speciale s-ar putea amâna judecarea cererii de eliberare condiționată”, au declarat sursele Gândul.

„Toată lumea face o treime. O să fac undeva pe la 3 luni și jumătate – 4 luni. Legea așa spune, o treime. Nu cred că am o faptă în care să zici că am făcut cine știe ce. Cam așa ceva, cât timp te condamnă, nu ești pericol public”

Dănuț Lupu

Dragi copii, să știți că viața e mai importantă decât toate. Nu mai urcați fără permis la volan”

Dănuț Lupu a fost puternic afectat de această condamnare cu executare și a spus că regretă faptul că a condus fără permis. Mai mult, fostul fotbalist, oficial al Clubului Sportiv Dinamo București, i-a sfătuit pe tineri, în special, să nu îl copieze și să nu conducă fără permis.

Acesta a insistat că a încălcat legea fiindcă a fost nevoit să conducă în ziua respectivă, chiar dacă nu avea permis de conducere. Se simțea rău și a spus cîă ar fi putut să moară dacă nu ajungea la spital.

„Dragi copii, să știți că viața e mai importantă decât toate. Nu mai urcați fără permis și băuți la volan. De droguri nici nu mai zic. M-am urcat la volan doar că trebuia să ajung la spital, pentru că îmi era foarte rău. Nu am făcut accident, nu am fost băut. Am ajuns la spital și mi s-a făcut ce a trebuit.

Poate că dacă nu urcam la volan eram mort. Regret că m-am urcat, dar eu cred că viața și sănătatea unui om sunt mai importante ca orice. În zona în care eram nu puteam să sun la 112”, a declarat Dănuț Lupu. (vezi alte detalii AICI)

„Astfel, din procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante rezultă că, la data de 30.07.2020,  în jurul orei 11:40, organele de poliție din cadrul IPJ Ilfov, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic autoturismul marca Volvo. Cu această ocazie, organele de poliție au constatat că inculpatul (n.red. – Dănuț Lupu) nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere”

Extras din motivarea instanței de judecată

Fostul internațional nu mai avea permis de conducere încă din anul 2001

Fostul internațional nu mai avea permis de conducere încă din anul 2001, atunci când s-a urcat beat la volan. Dănuț Lupu ar fi încercat, în repetate rânduri, să redobândească dreptul de a conduce, însă, potrivit unor surse din Poliție, nu ar fi reușit să treacă de proba teoretică, deși ar fi susținut examenul de mai multe ori. (informații detaliate AICI)

  • Dănuț Lupu a a continuat să conducă, totuși, motiv pentru care, în anul 2020, Curtea de Apel Galați l-a condamnat la 6 luni cu suspendare.
  • Tocmai de aceea, a doua condamnare – tot pentru conducere fără permis – a fost una cu executare.

După ce Dănuț Lupu a stat 21 de zile în carantină, s-a vehiculat și ipoteza conform căreia urma să fie transferat la Penitenciarul Jilava, însă – în cele din urmă – a rămas în Penitenciarul Rahova, în contextul în care a fost mutat în nou înființata Secție a 8-a închisorii.

În această secție, celule sunt mai mari mari, spațioase, complet noi și destinate exclusiv condamnaților cu regim de executare deschis și semideschis.


Citește și:

BREAKING NEWS | Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu, condamnat CU EXECUTARE! Contestația îi va fi judecată săptămâna viitoare. Prima reacție: „Regret…”

EXCLUSIV | Dănuț Lupu, dărâmat în pușcărie. Plânge cu soția la telefon și așteaptă să-l salveze Gigi Becali

EXCLUSIV | Dănuț Lupu a aflat data exactă la care va fi eliberat din închisoare. Cum arată celula ultramodernă în care își va executa pedeapsa

EXCLUSIV | Interdicția impusă lui Dănuț Lupu, în închisoare, după ce dosarul său a fost analizat. Planul lui Gigi Becali s-a prăbușit

Dănuț Lupu a izbucnit în PLÂNS, după ce a aflat că va merge la închisoare: „Nu-mi fac probleme pentru mine, ci pentru familia mea”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro