Greii Europei vin la București / Iohannis se vede marți cu liderul PPE, Manfred Weber. Este așteptat și Cancelarul Karl Nehammer

Publicat: 04 03. 2024, 13:47
Actualizat: 04 03. 2024, 13:55

Sunt zile importante la București pe data de 6 și 7 martie. Șefii marilor instituții europene vin în Capitală, unde vor lua decizii importante la congresul PPE. Este vorba despre vizita șefei comisiei europene, Ursula von Der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea Popularilor Europeni, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.

Liderul PPE, Manfred Webber, va fi primit marți seara la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, iar miercuri și joi va fi prezent la marele Congres.
Principalul opozant al intrării României în Schengen, cancelarul Austriei, Karl Nehammer vine și el la Congresul Partidului Popular European.

„Bucureștiul devine centrul politic al Europei”

Președintele PNL Nicolae Ciucă anunță că „Bucureștiul devine centrul politic al Europei”, săptămâna viitoare, care va primi 13 șefi de state și de guverne ai acestei familii politice, printre care și cancelarul austriac, Karl Nehammer.

Europarlamentarul Siegfried Muresan a notat într-o postare pe pagina sa de Facebook deciziile care vor fi luate în cadrul congresului PPE.
,,Săptămâna aceasta, Europa își dă întâlnire în România. În perioada 6 – 7 martie, noi, Partidul Național Liberal, găzduim, la București, Congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană.
Trei lucruri importante pe care le vom decide în timpul Congresului:
– vom adopta Manifestul Partidului Popular European pentru alegerile europene din iunie 2024
vom adopta strategia PPE pentru alegeri
o vom vota pe Ursula von der Leyen drept candidat al Partidului Popular European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene și pentru următorii 5 ani, a notat Siegfried Muresan.

CITEȘTE ȘI: