Greșelile de scriere ale Mariei Grapini, ironizate de fostul sex-simbol al PSD, Magda Bistriceanu

Publicat: 28 12. 2013, 13:03
Actualizat: 03 09. 2019, 07:48

Fosta imagine a PSD, Maga Bistriceanu, a intrat într-un conflict cu ministrul Maria Grapini, după ce i-a semnalat deținătoarei portofoliului Turismului și Mediului de Afaceri din Guvern încă o gafă în rândul postărilor sale pe pagina personală de Facebook.

Maria Grapini făcuse, de Sfântul Ștefan, o urare sărbătoriților, cu câteva noi greșeli de scriere. Printre cei cărora le-o adresa se afla și tatăl el. „Măcar urarea către tatăl dumneavoastră să o scrieți corect. La mulți ani!”, a ironizat-o Magda Bistriceanu, fost sex-simbol al PSD, transferată în 2012 la ARD, mai exact la Forța Civică în care activează în prezent.

Ministrul a ripostat invocând emoția. „Măcar atunci când este vorba de o comemorare să nu căutați nod în papurpă!”, a replicat Grapini, dând vina pe tastatură. „Chiar nu înțelegeți că de la tastatură? Pentru mine era mai importantă emoția și starea sufletească decât tastatura!”, a continuat schimbul de replici pe pagina de socializare.

Magda Bistriceanu i-a răspuns tot ironic. „Aveți cam multe emoții, nu este prima dată! Succes!”, a comentat ea.

Greșelile de scriere, dar și cele gramaticale din postările publice ale Mariei Grapini au făcut în ultimul an carieră. Printre altele, ministrul și-a uimit prietenii de pe Facebook cu forma „înbrăcați” a cuvântului „îmbrăcați”, cu „încheeat” în loc de „încheiat” sau cu dezacorduri, cerând să i se trimită pe adresa de e-mail „imagine frumoase” din România. Într-o altă postare, ministrul scrie despre un bal pe care l-a organizat „neântrerupt” timp de 15 ani, la care „oameni generoși au donat s-au au licitat”, iar după o întâlnire la Parlament relatează despre discuțiile „cu delegațiile a celor 14 țări”