Grindeanu anunță REMANIEREA lui Constantin. Cine îl va înlocui. „Îi voi trimite azi propunerile lui Iohannis”

Publicat: 27 03. 2017, 11:44

This browser does not support the video element.

„Am luat act de decizia politică, fiind un guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de partenerii de la ALDE. Sunt nominalizări care și-au primit susținerea politică în forurile de conducere de la ALDE”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a precizat că nu a discutat subiectul cu președintele Klaus Iohannis.

„Erau chestiuni pe care le-am aflat , să spunem, neoficial. Am luat act de decizia partenerilor de coaliție – pe de o parte au retras sprijinul politic pentru dl. Daniel Constantin și pe de altă parte au nominalizat pe cine înlocuiesc sau persoana care înlocuiește, ceea ce duce la o reacție în lanț, o nouă nominalizare pentru Ministerul pentru Relația cu Parlamentul”, a adăugat premierul Grindeanu.

El a mai spus că Grațiela Gavrilescu a mai fost ministru al Mediului.

„Structura Guvernului, votată de Parlament, este cea pe care o cunoașteți, anume ministrul Mediului are și funcția de vicepremier. Asta e structura. Dna Gavrilescu are experiență ca ministru al Mediului”, a mai spus premierul.

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, luni, la ieșirea de la ședința coaliției, că premierul Sorin Grindeanu va fi pus într-o situație delicată, ca urmare a ultimelor evoluții din ALDE, și va trebui să transmită președintelui României o cerere privind remanierea și înlocuirea sa.

„A fost o întâlnire în care domnul co-președinte Tăriceanu a spus punctul de vedere, a prezentat decizia pe care dânsul crede că a luat-o în mod statutar BP ieri. Eu mi-am prezentat punctul de vedere. Sigur că nici nu am vrut să-i punem pe colegii de la PSD într-o postură delicată, pentru că sunt chestiuni care țin de ce se întâmplă în interiorul ALDE”, a spus Daniel Constantin, la ieșirea de la ședința coaliției.

„Premierul și domnul președinte Dragnea au luat act. Probabil că în orele următoare vor face cererea. Domnul prim-ministru va fi pus într-o situație delicată, trebuie să facă cererea de remaniere către președintle României și de înlocuire a mea din funcția de ministru și vice-premier și mergem mai departe”, a adăugat Constantin.

La ora transmiterii acestei știri, ședința coaliției este în desfășurare, singurul care a părăsit ședința fiind Daniel Constantin.