Grupul AUR din Parlament se mărește cu un nou membru. Raluca Maria Borta preia mandatul de deputat, fiind în concediu de creștere a copilului

Publicat: 12 09. 2023, 18:34
Actualizat: 12 09. 2023, 22:30

Raluca Maria Borta a preluat mandatul de deputat al circumscriptiei electorale nr. 8, Brașov, care a rămas vacant după decesul parlamentarului neafiliat Francisc Tobă, transmite AUR. Raluca Maria Borta, s-a alăturat Grupului Politic AUR din Camera Deputaților.

Deputatul Francisc Tobă a fost ales pe listele Alianței pentru Unirea Românilor la scrutinul din 2020. În mai 2022, Francisc Tobă a anunțat înscrierea în partidul lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie, și a activat în grupul parlamentarilor neafiliați din Camera Deputaților.

După anunțul lui Francisc Tobă, președintele AUR a scris pe Facebook: ”Un militar neagreat de mine la conducerea AUR a dezertat. Succes la patriotul Dragnea. Lume pleacă, lume vine….”

Raluca Maria Borta este licențiată în Drept la Facultatea de Drept și Sociologie din cadrul Univesității “Transilvania” din Brașov și are o diploma de Master în Managementul Poliției și Instituțiilor Comunitare, obținută la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

AUR precizează că, în momentul de față, Raluca Maria Borta se află în concediu pentru creșterea fiului său, în vârstă de șase luni.

Foto: Facebook/Raluca Maria Borta