Guvernul avizează favorabil proiectul Legii salarizării, dar are câteva „observații”

Publicat: 05 05. 2017, 15:20

„Urmează să votăm avizul favorabil, pentru a intra săptămâna viitoare în procedurile parlamentare, la prima cameră, la Senatul României. Au fost aduse observații la lege de către Ministerul Justiției, Ministerul de Finanțe, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Toate aceste observații vor fi transmise Parlamentului României”, a declarat ministrul Muncii Olguța Vasilescu, la începutul ședinței de guvern.

Ministrul Muncii a dat asigurări că legea respectă promisiunile din programul de guvernare și a explicat că trimiterea legii în Parlament și evitarea asumării răspunderii guvernului pe proiectul de lege face ca parcursul legislativ să fie redus și ca măsurile prevăzute în actul normativ să intre în vigoare mai repede.

„Legea respectă programul de guvernare și țintele asumate în acest program. Desigur că ea poate suferi modificări la parlament, dar nu cred că vor fi de natură să modifice și principiile din această lege. Inițiatorii au fost în permanent contact cu ministerele de resort și s-a colaborat foarte bine. (…) Sperăm să fie adoptată la 1 iulie, așa cum este prevăzut și în programul nostru de guvernare”, a mai spus ministrul Muncii.