Guvernul finalizează în ședința de marți proiectul de asumare pe primari: Sunt 40 de amendamente

Publicat: 28 01. 2020, 18:04

„Astăzi vom aproba forma finală a proiectului de lege pentru care am declanșat angajarea răspunderii și anume proiectul de lege pentru alegerea primarilor cu 50% plus unu, alegerea primarilor în două tururi. Mâine, după cum bine știți, tot Guvernul trebuie să fie prezent în Parlament, pentru a prezenta proiectul de lege (…) Orice propunere care este în sensul adâncirii democrației trebuie preluată, alte propuneri le vom respinge”, a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că au fost formulate peste 40 de amendamente pentru proiectul de alegere a primarilor în două tururi.

„Au fost formulate peste 40 de amendamente și o să vă propunem susținerea câtorva amendamente care aduc un plus în cadrul legislativ pe care-l propunem pentru desfășurarea alegerilor”, a precizat Raluca Turcan.

Ludovic Orban urmează să prezinte, miercuri, în Parlament, forma finală a proiectului privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.