Guvernul Orban a atras 2,2 miliarde euro din fonduri europene. Rezultatul: România arată la fel de jalnic!

Publicat: 05 09. 2020, 09:16
Actualizat: 05 09. 2020, 09:17

Vicepremierul Raluca Turcan se laudă că Executivul din care face a atras din fonduri europene 2,2 miliarde de euro. Dublu față de „performanța” PSD din 2019, zice prim-vicepreședintele PNL. Realitatea, însă, e că România arată la fel de jalnic, dezvoltarea infrastructurii în acest an fiind aproape de zero.

Așadar, peste două miliarde de euro au intrat în țară de la Uniunea Europeană (nu spunem câte miliarde au ieșit!) și doar câțiva kilometri de autostradă construiți. Despre alte proiecte majore nici nu poate fi vorba, căci România nu dezvoltă nimic pe partea de industrie.

Și, totuși, de la Mangalia, adierea Mării Negre i-a insuflat Ralucăi Turcan curajul să emane câteva idei despre munca depusă de Guvernul Orban.

În aceste nouă luni din 2020, am reuşit să atragem 2,2 miliarde de euro şi avem proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde de euro. Ca o comparaţie, între ce a fost şi ce există în momentul de faţă în România, în guvernarea PSD, anul trecut, un miliard de euro atraşi, în guvernarea PNL, până în acest moment, 5,7 miliarde de euro.

Avem cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană şi lucrul acesta arată cât de important este ca un guvern să aibă ca viziune valorificarea potenţialului României ca membră a Uniunii Europene”, a declarat Raluca Turcan, conform Radio Europa Liberă.

Vicepremierul a participat la semnarea unor contracte cu fonduri UE care vor fi derulate de către Primăria Mangalia.