Guvernul schimbă regulile care pun românii pe drumuri. Ce se întâmplă cu copia legalizată și cazierul judiciar

Publicat: 28 06. 2016, 09:28

„Mâine (marți-nr.), în ședința de Guvern, avem pe ordinea de zi un proiect de ordonanță de urgență care va veni cu un pachet consistent de simplificare și de reducerea birocrației (…) Cazierul judiciar se va solicita doar între instituții, deci 2,5 milioane de drumuri la poliție pentru ridicarea unui cazier judiciar vor fi eliminate pentru că instituțiile care vor avea nevoie de un cazier judiciar vor putea să-l solicite direct, la poliție, fără să ceară cetățeanului să treacă de la un ghișeu la altul și să ia o hârtie ca s-o ducă la alt ghișeu”, a anunțat premierul, într-o emisiune la postul public de radio.

Cioloș a mai adăugat că în cazul copiilor după cartea de identitate, OUG prevede posibilitatea expedierii acestora online, scanate, iar copiile legalizate se elimină.

„Instituțiile care vor cere astfel de copii după anumite documente vor putea să le legalizeze «Conform cu originalul« pe loc. La ridicarea buletinului și a pașaportului, cetățenii vor plăti o singură taxa și într-un singur loc, nu vor mai trebui să plătească diferite taxe la diferite instituții. Și celebrele adeverințe pentru înscrierea la șomaj vor fi eliminate”, a mai spus Cioloș.