Guvernul stabilește prin OUG „darurile pentru campanie”. Ce au voie să împartă partidele și care este suma maximă pentru un „cadou”

Publicat: 05 11. 2012, 17:07
Actualizat: 19 05. 2015, 23:34

Premierul Victor Ponta a declarat la finalul ședinței USL că valoarea maximă a bunurilor de campanie pe care un candidat le poate oferi nu are voie să depășească 10 lei.

„Propunerea mea ca prim-ministru să reglementăm prin Ordonanța de Urgență ce se poate oferi în campanie. Este ceea ce BEC a prevăzut că sunt interzise în campanie: oferirea de bunuri, bani, băuturi. Este permisă doar folosirea unor obiecte pixuri, brichete, afișe, șepci, materiale de campanie, dar cu obligativitatea de a fi inscripționate cu numele candidatului sau a partidului, iar valoare să nu depășească 10 lei”, a spus Victor Ponta, care a adăugat că BEC și-a declinat competența în acest caz după anchetele DNA de la referendum.

El a precizat că Guvernul va reglementa mâine această problemă, deoarece vineri începe campania electorală.

„O să luăm textul din 2008. În 2012, ei sunt speriați de DNA și au spus să stabilească organele de urmărire penală. Nu trebuie să mai spună domnul Morar că este primire de foloase necuvenite nepatrimoniale, acea prostie juridică spusă de Morar că îndemnăm oamenii să vină la vot”, a adăugat premierul.