Gyorgy Frunda, consilier fără salariu. Ponta a semnat numirea lui

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 02 04. 2019, 17:09

Premierul Victor Ponta a semnat miercuri decizia prin care Gyorgy Frunda (UDMR) este numit în postul de consilier onorific, acesta nefiind remunerat pentru activitatea pe care o va presta.

Premierul Victor Ponta a anunțat săptămâna trecută că Gyorgy Frunda, care nu a reușit să obțină un nou mandat de senator UDMR, va fi consilierul său pe probleme juridice, internaționale și de minorități.

„Am discutat cu el și a acceptat. Va fi consilierul meu pe probleme juridice, internaționale și de minorități”, a spus Ponta la Antena 3.

Liderul UDMR Frunda Gyorgy a pierdut mandatul de senator în urma redistribuirii, care a dus la câștigarea unui mandat de deputat, în Mureș, de către un candidat PPDD clasat pe locul patru într-un colegiu, conform rezultatelor oficiale.

Gyorgy Frunda a fost parlamentar permanent începând din anul 1990.

Vicepreședintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, afirma că pierderea mandatului de senator de către Frunda în urma redistribuirii este cauzată de legea electorală „strâmbă”, dar și de PPMT, el arătând că Uniunea va găsi o formulă pentru ca Frunda „să aibă în continuare un cuvânt”.