Hrebenciuc, despre eliberarea lui Adrian Năstase: Mă bucur că justiția și-a spus cuvântul în mod pozitiv

Publicat: 18 03. 2013, 18:00
Actualizat: 27 06. 2013, 22:02

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, că nu poate decât să se bucure că până la urmă justiția și-a spus cuvântul pentru Adrian Năstase, „după atâtea peripeții cu arestări de judecători”, arătând că fostul premier este „bine venit în partid și peste tot”.

„Nu pot decât să mă bucur că până la urmă justiția și-a spus cuvântul în mod pozitiv pentru domnul Năstase după atâtea peripeții cu arestări de judecători ș.a.m.d. Nu comentez arestările, dar faptul că era totuși completul care-l judeca pe domnul Năstase ne-a făcut să facem o anumită legătură”, a comentat Hrebenciuc decizia de eliberare a lui Adrian Năstase din penitenciar.

Hrebenciuc a spus că se bucură că Adrian Năstase este liber și că acesta și-a ispășit cele opt luni de pedeapsă, „chiar mai mult decât se presupunea inițial că va face” și a adăugat că Năstase este „binevenit și în partid și peste tot”.

El a mai spus că vorbit cu Adrian Năstase exact înainte de data condamnării și că acesta s-a declarat nevinovat, „cum de altfel a recunoscut judecătorul care a scris motivația”.

„Dacă rețin bine motivația sună chiar așa: deși nu există probe directe totuși pentru exemplu domnul Năstase a fost condamnat. Dacă un judecător la Curtea supremă spune că nu sunt probe directe ce să vă mai spun acum. Asta într-un fel justifică că Adrian Năstase era nevinovat”, a adăugat Hrebenciuc.

Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul București a respins, luni, recursul Direcției Naționale Anticorupție.