Hrebenciuc îi transmite lui Băsescu să stea AZI liniștit

Publicat: 27 08. 2012, 10:38
Actualizat: 02 02. 2019, 16:03

Social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat, referitor la ședința Parlamentului pentru citirea hotărârii CC privind referendumul, că, potrivit legii, „nu este loc de surprize”, adăugând că în mod normal nu ar trebui nici să existe probleme cu cvorumul.

„Conform legii, nu este loc de surprize. Practic, mâine se citește motivarea Curții Constituționale, după care se publică în Monitorul Oficial și devine oficială reîntoarcerea lui Băsescu la Cotroceni. (…) Din ceea ce știu eu, nu cred că există altă posibilitate astăzi și știu bine legea”, a afirmat Hrebenciuc, la Realitatea TV.

De asemenea, el a spus că, în mod normal, ar trebui să existe cvorum la ședința Parlamentului.

„Cred că va exista. Personal, o să mă duc la Parlament mâine (luni – n.r.), am văzut că și colegi mei vin, cei de la PDL sunt mai interesați decât noi și sigur vor veni. Deci, normal, astăzi când vorbim, nu ar fi probleme cu cvorumul mâine”, a opinat Hrebenciuc.
Întrebat în legătură cu propunerea senatorului PNL Ioan Ghișe ca Parlamentul să adopte luni o hotărâre prin care să constate demiterea lui Traian Băsescu, Hrebenciuc a spus că aceasta va fi discutată la USL, însă el nu poate să facă supoziții cu privire la valabilitatea acesteia.

„Este un parlamentar creativ și inventiv, dacă a găsit o asemenea soluție, o vom discuta mâine”, a mai spus Hrebenciuc.