Ilie Sârbu, după ce l-a vizitat pe Victor Ponta la Istanbul: „Doamne ferește, când este vorba de sănătate, să nu fiți puși în situația în care să alegeți”. Când se întoarce premierul

Publicat: 06 07. 2015, 14:27

This browser does not support the video element.

Întrebat de ce premierul a decis să se opereze în Turcia și nu a optat pentru un spital din țară, Ilie Sârbu a răspuns că premierul „a avut” liniște și odihnă și că „fiecare dintre noi ne alegem spitalele la care mergem”. Sârbu l-a vizitat în acest weekend pe ginerele său la Istanbul. Surse din PSD au declarat pentru gândul că premierul Ponta se va întoarce în țară, cel mai probabil, vineri. 

„Fiecare dintre noi ne alegem spitalele la care mergem. Doamne ferește, când este vorba de sănătate, să nu fiți puși în situația în care să alegeți. Și Băsescu la vremea respectivă a fost în Austria și alții se mai duc, dar nu știm, credeți că noi îi știm pe toți cei care pleacă”, a declarat Ilie Sârbu.

Pesedistul a precizat că premierul „se simte bine” și crede că „săptămâna aceasta ajunge acasă”.

„Asta nu decide nici el, nici noi, până nu ne spune profesorul care l-a operat ziua în care poate pleca. Dar se simte bine, asta e important. Probabil că azi mâine se pune diagnosticul. Va reveni în fruntea tuturor funcțiilor pe care le are”, a precizat Sârbu.

Potrivit acestuia, „generalul Oprea” susține în continuare guvernul și nu se pune problema unei schimbări a guvernului. Sârbu a fost întrebat dacă premierul Ponta și-a negociat demisia, la care socrul său a răspuns: „păi cu cine s-a negociat, că Iohannis nu discută cu nimeni”.

În privința efectelor crizei din Grecia asupra țării noastre, liderul grupului PSD din Senat i-a luat încă o dată apărarea lui Victor Ponta.
„Ce să facă premierul acum? Există stabilitate BNR și-a spus punctul de vedere, avem premier, avem tot ce ne trebuie. Să ne bucurăm pentru că noi nu suntem, doamne ferește, în situația Greciei. Suntem pe primul loc la creșterea economică, asta este marea noastră bucurie.  Poate să fie afectată întreaga UE. Dar dacă era premierul aici, ce făcea?”, a afirmat Ilie Sârbu.

Acesta a spus că intenția premierului nu a fost de a sta plecat din țară trei săptămâni atunci când a decis să se opereze în Turcia.