Iliescu: Am scris de mână 500 de pagini din „Amintiri” din copilăria și adolescența mea

Publicat: 22 11. 2012, 17:15
Actualizat: 29 07. 2014, 20:48

Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, joi, că până în acest moment a scris de mână 500 de pagini care reunesc „Amintiri” din copilăria, adolescența și studenția sa, el arătând că anul viitor va pregăti lansarea volumului, care va cuprinde și un material ilustrativ.

„Am completat vreo 500 de pagini din ceea ce – eu nu le spun memorii – eu le spun niște amintiri. M-am apucat de o asemenea întreprindere acum un an – să-mi scriu copilăria, adolescența, tinerețea, studenția, perioada de după, până în 1989. Am cam rotunjit cam 500 de pagini, care acoperă această perioadă”, a precizat Iliescu.

El a arătat că așteaptă „răgazul” de la finalul anului ca să „ia la mână” tot textul pentru a-l pune la punct și pentru a vedea totodată și materialul ilustrativ astfel încât anul viitor să poată pregăti lansarea sa.

Întrebat dacă scrie la calculator sau scrie de mână, Iliescu a spus că a scris cele 500 de pagini de mână, după care le-a dat pentru a fi bătute la mașină.

Întrebat cât timp acordă scrisului pe zi, Iliescu a spus că acest lucru depinde și că a decis să se cam retragă din activitățile directe pentru a se dedica scrisului.

„Sunt zile și zile. Sunt zile când nu pot să scriu deloc, sunt zile când scriu. M-am cam retras din activități directe ca să pot să scriu”, a mai spus Iliescu.