Iliescu intervine în conflictul Zgonea-Dragnea

Publicat: 27 04. 2016, 13:52
Actualizat: 27 04. 2016, 14:57

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a transmis un mesaj social-democraților înainte de ședința Comitetului Executiv în care le cere „ să nu repetăm greșeli ale trecutului, care ne-au costat”, referindu-se la conflictul Dragnea-Zgonea.

„Reamintesc faptul că și președintele partidului, și președintele său executiv au fost aleși de membrii de partid, respectiv de delegații la Congres, pentru ceea ce au făcut pentru partid. Domnul Liviu Dragnea a dat măsura capacităților sale de organizator în anii care s-au scurs de la venirea sa în partid. I-am transmis, vineri, după anunțarea sentinței, faptul că am considerat și consider lipsită de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit în PSD în anii în care eram în opoziție, în urmă cu două decenii, și îmi amintesc de entuziasmul cu care își asuma răspunderi și lucra în folosul partidului. Nu este de folos nimănui conflictul acesta. PSD trebuie să se concentreze pe campania pentru alegerile locale, unde avem ceva de demonstrat: că suntem partidul cu un program coerent de guvernare locală, pentru prosperitatea comunităților locale. Este timp, după alegeri, pentru o analiză aprofundată a situației din partid”, a scris Iliescu, pe blogul său.

PSD se întrunește astăzi în Comitetul Executiv, convocat de Liviu Dragnea după condamnarea sa la doi ani cu suspendare în dosarul referendumului. Imediat după acest moment, numărul doi din partid, Valeriu Zgonea i-a cerut demisia, gest criticat de colegii săi.

Dragnea a comentat, luni, că „subiectul Zgonea va mai fi abordat o dată” la Comitetul Executiv Național, la „categoria și altele”.

Potrivit unor surse, la Comitetul Executiv se va cere excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea.