Iliescu: Majorarea cotei unice nu este potrivită

Publicat: 31 10. 2013, 16:18
Actualizat: 31 10. 2013, 16:18

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că nu crede că cineva vrea acum să schimbe cota unică, el apreciind că o astfel de modificare nici nu este potrivită.

„Nu cred că cineva vrea acum să schimbe cota unică. Nici nu este potrivit. Dar nu cunosc asemenea surse ale acestor îngrijorări. Nu cunosc intenția cuiva de a modifica cota unică actuală”, a spus Iliescu.

El a evitat totodată să se pronunțe asupra declarațiilor recente făcute de premierul Victor Ponta în privința Curții Constituționale.

„Curtea Constituțională e o instituție, are misiunea ei, are rolul ei. Pot fi controverse, dispute, interpretări diferite. Dialogul e cel mai bun lucru pentru a aborda și a rezolva probleme”, a spus Iliescu.

PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor, a declarat ministrul Finanțelor, vicepremierul liberal Daniel Chițoiu.

Întrebat de presă dacă PNL va mai rămâne la guvernare dacă anul viitor, din orice motiv, va fi majorată cota unică, Chițoiu a răspuns scurt: „Nu”.

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei ședințe a Uniunii despre varianta reducerii TVA și creșterii cotei unice în contextul discuțiilor legate de construcția bugetară pentru anul 2014.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că el este cel care i-a cerut ministrului de Finanțe diferite scenarii pentru creșterea încasărilor la buget, discutate în USL, deoarece este mai ușor să se ceară la TV scăderi de taxe și bani „mai ales când ai campanie electorală și nicio responsabilitate”.

El a precizat că nu va majora cota unică de impozitare, dar că i-a cerut ministrului de Finanțe diferite scenarii pentru creșterea încasărilor la buget, discutate în USL, și că așteaptă concluzii din partea acestuia.