Imagini cu susținătorii lui Klaus Iohannis, difuzate de Euronews. În ce ipostază apare Victor Ponta

Publicat: 17 11. 2014, 20:32
Actualizat: 19 11. 2014, 11:01

Euronews a prezentat luni, la o zi după alegeri, la rubrica „no comment” a zilei imagini cu suporterii din București ai lui Klaus Iohannis, celebrând victoria surprinzătoare a acestuia în alegeri, în fața lui Victor Ponta, potrivit euronews.com.

Candidatul PSD a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și conducea în sondajele de opinie, dar turul al doilea al alegerilor a fost câștigat de Klaus Iohannis, arată publicația.

„Cred că această victorie înseamnă o consolidare a parteneriatelor României cu partenerii tradiționali – SUA, NATO, UE – și va aduce cu siguranță mai multă stabilitate în această regiune”, a declarat reporterilor Klaus Iohannis.

Ponta a declarat că a acceptat decizia poporului, dar nu intenționează să demisioneze din funcția de prim-ministru. Noul președinte se va confrunta cu o majoritate parlamentară ostilă lui, mai notează Euronews.

„Aș dori să mulțumesc tuturor românilor care au votat. Aș dori să spun că poporul are întotdeauna dreptate. L-am sunat pe domnul Iohannis și l-am felicitat pentru victorie. Eu și colegii mei, atâta timp cât suntem în funcții publice, ne vom îndeplini obligațiile noastre față de țară „, a declarat Ponta. euronews amintește și de nemulțumirea celor din diaspora care nu au putut vota. 

Prezența la votul de duminică a fost cea mai mare din România de după 1996.

Ponta, în „Imaginea zilei” la Euronews

Euronews a publicat luni pe contul de Facebook „imaginea zilei” în care apare Victor Ponta, în momentul în care părăsea sediul PSD, după înfrângerea în alegerile prezidențiale.