Înlocuitorul lui Gitenstein la Ambasada SUA a avut „consultări” cu Ponta

Publicat: 08 01. 2013, 19:08
Actualizat: 31 07. 2014, 14:02

Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA la București, Duane Butcher, a venit la Palatul Victoria pentru o discuție cu premierul Victor Ponta, reprezentanți ai ambasadei americane declarând pentru MEDIAFAX că întâlnirea face parte „dintr-o rundă de consultări” cu noul Guvern.

În luna decembrie, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein și-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupă această funcție până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

„Este o întâlnire de rutină pentru a discuta subiecte bilaterale de interes comun și face parte dintr-o rundă de consultări cu noul Guvern”, au declarat agenției MEDIAFAX reprezentanți ai ambasadei americane.

În luna noiembrie, premierul Ponta a transmis investitorilor americani, în cadrul unei întâlniri avute cu membri ai American Romanian Business Council, că atmosfera generală legată de investiții este favorabilă, în pofida schimbărilor politice, și i-a asigurat că este dispus să discute despre problemele acestora.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat atunci reprezentanți ai companiilor americane prezente în România, precum Metlife, ExxonMobil, Chevron, ADM, AMGEN, Eli Lilly, Johnson&Johnson și Smithfield Ferme.

În luna decembrie, premierul a declarat că negocierile cu Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, privind explorarea și explotarea gazelor va reprezenta o zonă de interes pentru viitorul Guvern, adăugând că cel care are cel mai mult de pierdut dacă România scoate gaze de șist este Gazprom.