Ioan Oltean despre Liviu Rusu, președintele CJ Bistrița-Năsăud, cercetat de DNA: „A preferat să nu candideze”

Publicat: 01 05. 2012, 16:24
Actualizat: 16 05. 2013, 11:41
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marți, că președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, cercetat de DNA într-un dosar de corupție, "a preferat" să nu mai candideze și să lase locul altor membri ai PDL.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marți, că președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, cercetat de DNA într-un dosar de corupție, „a preferat” să nu mai candideze și să lase locul altor membri ai PDL.

Ioan Oltean a fost întrebat, la depunerea candidaturilor PDL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și de consilieri județeni, dacă Liviu Rusu, președintele Consiliului Județean, se află pe lista de candidați pentru fotolii de consilieri județeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Atât domnul președinte Liviu Rusu, cât și domnul vicepreședinte Luca Iancu au preferat să nu mai candideze, lăsând locul altor membri ai PDL. Sunt însă în echipa de campanie electorală și susțin, fără niciun fel de reținere, întreaga listă de candidați și pe candidatul la funcția de președinte, Vasile Borș”, a răspuns Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud a adăugat că partidul vrea să câștige funcția de președinte al CJ cu un om „căruia nu i se poate reproșa nimic”.

„Noi credem că astăzi este un pas extrem de important pentru PDL, dar și pentru județ. Vasile Borș, candidatul nostru la funcția de președinte al CJ, este un om care are experiență de opt ani în administrația locală cu rezultate deosebite. Este un om căruia nu i se poate reproșa nimic. De aceea, credem că șansele noastre de a continua conducerea CJ prin funcția de președinte și printr-o majoritate sunt categoric de luat în seamă”, a spus Ioan Oltean.

La rândul său, candidatul PDL la funcția de președinte al CJ, Vasile Borș, primarul în exercițiu al comunei Maieru, a declarat că și-a depus candidatura deoarece are încredere că va putea face lucruri bune pentru județ.

„Mi-am depus candidatura pentru că am încredere că voi putea să fac lucruri bune pentru acest județ”, a spus Borș.

Principalul adversar al lui Vasile Borș este deputatul PSD Emil Radu Moldovan, reprezentantul USL în această competiție.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud este cercetat în stare de libertate, alături de fostul secretar de stat Ioan Andreica și de alte patru persoane, într-un dosar privind deturnarea de fonduri și corupție.