Ioan Oltean, despre primarii opoziției: „Nu veți găsi un om deștept, un om harnic, să vină să urle, dar nepricepuții, handicapații psihic…”

Ioan Oltean, despre primarii opoziției: Nu veți găsi un om deștept, un om harnic, să vină să urle, dar nepricepuții, handicapații psihic...
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 24/04/2012, 12:03

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, spune că acei primari ai opoziției care „urlă” că nu le ajung banii de la CJ Bistrița-Năsăud sunt „nepricepuții”, în timp ce „un om harnic, priceput, nu vine să urle, (…) să jignească pe nimeni”, doar ” handicapații psihic”, el retractând apoi afirmațiile.

Ioan Oltean a făcut aceste afirmații vineri, într-o conferință de presă la sediul PDL Bistrița în care președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), a explicat cum a împărțit banii primăriilor din județ.

Imediat însă, Ioan Oltean și-a cerut scuze pentru cuvintele „dure și nepotrivite” și a menționat că le retractează, cerându-le jurnaliștilor să le șteargă de pe înregistrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am văzut lista cu sumele aprobate după ședința de Consiliu Județean (de joi – n.r.). Nu am intervenit în alocarea resurselor financiare apreciind că președintele CJ și colegii mei cunosc realitatea și vor ține cont de acest lucru. M-am uitat acum peste sume, dar este nedrept comportamentul unora dintre primarii opoziției, totalmente nedrept pentru că ei ascund o realitate care e cu totul și cu totul alta decât cea care o duc la urechile oamenilor, primari incompetenți care nu au reușit să dezvolte un proiect în cei zece ani de când sunt primari pentru că comuna se gestionează nu numai cu sume primite de la bugetul statului, ci și cu proiecte. Nu stai numai cu mâna întinsă, ci dezvolți și proiecte”, a spus Oltean.

El a ținut să dea ca exemplu Primăria Parva, condusă de un primar PSD, care au reușit să acceseze mulți bani europeni, deși edilul, Gheorghe Stelian, este în vârstă și are multe probleme de sănătate.

„Câți bani au venit la primăriile PSD pentru că au fost primari deștepți și au făcut proiecte? De ce aceștia au putut? De ce la Parva au mers 160 de miliarde de lei (vechi – n.r) pe proiecte? Stelică, bolnav cum a fost, a făcut o grămadă de proiecte, iar alții citoși (sănătoși – n.r) de mama focului n-au fost în stare să facă un proiect, dar vin să facă pe cocoșii la CJ sau la PDL. Iată un lucru pe care oamenii trebuie să îl știe: neputința, nepriceperea, incompetența unora se ascunde în manifestările acestea huliganice”, a afirmat Oltean.

Liderul PDL a început apoi să facă un portret al primarilor opoziției care au atacat conducerea CJ și pe cea a PDL în ultimele zile.

Cei care urlă, cei care țipă, sunt neputincioșii, nepricepuții, aceia urlă, slăbănogii. Nu veți găsi un om deștept, un om harnic, un om priceput, să vină să urle, să dea în cap și să jignească pe nimeni, dar nepricepuții, handicapații psihic ….”, a spus Ioan Oltean, moment în care a fost o rumoare generală în sala de conferințe a PDL Bistrița.

Ioan Oltean s-a oprit atunci din discursul său și a precizat: „Vă cer scuze oameni buni, nu jignesc pe nimeni și cer scuze pentru această expresie dură, o retractez. Este nedrept să vii și să țipi fără să informezi corect cetățeanul și omul. Încă o dată, îmi cer scuze și îmi retrag cuvintele acelea dure și nepotrivite, dar uitați-vă care e realitatea bugetului”.

Apoi, liderul PDL a spus că recunoaște faptul că primarii PDL sunt favorizați la împărțirea bugetului județean.

„Există o ușoară susținere a primarilor PDL, aș fi nedrept dacă aș nega-o. Există peste tot în țara aceasta, vom găsi asemenea atitudine din partea celor care conduc județul. Am aici câteva hotărâri din alte județe cu primari ai PSD. Nu vreau să vi le citesc, nu asta e important ca să vedeți care este acolo realitatea, dar de aici până la a dezinforma și a spune că nu ai primit niciun ban când primești 49 de miliarde (de lei vechi – n.r.) e distanța mare, e drumul exagerat de lung”, a spus Ioan Oltean.

El a declarat că este convins de faptul că este nevoie totuși de discuții între putere și opoziție care să aplaneze aceste tensiuni.

„Cred că trebuie discuții. Cred că ședințele CJ trebuie să decurgă într-un alt mod. Și îl rog pe domnul președinte (președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu – n.r.) să manifeste mult mai multă înțelegere față de opoziție. Pentru că atunci când deții majoritatea, totul se tranșează prin vot. Asta nu înseamnă că dialogul lipsește. Personal, aș fi stat toată ziua cu ei de (cu consilierii județeni ai USL și cu primarii care au participat joi la ședința CJ de buget – n.r.) de vorbă acolo, să-i ascult ce au de spus, să supunem la vot și să votăm. E vorba și de nervi, cât te țin nervii. Așa aș fi făcut și îl rog pe domnul președinte să facă în felul acesta, să-și spună toți păsul, să își verse necazul și să supună la vot. Întotdeauna, în democrație, se tranșează prin vot”, a spus Oltean.

El a spus că PDL nu vrea altceva decât ca populația să fie corect informată, indiferent dacă politicienii au sau nu dreptate.

„Noi, ca oameni politici, trebuie să ne asumăm greșelile și să plătim atunci când greșim, dar avem și responsabilitatea de a recunoaște lucrurile pe care le-am făcut. Încă o dată cer scuze pentru expresia nepotrivită și v-aș ruga, în măsura în care nu sunteți interesați să vă cultivați o imagine nedreaptă, să le retrageți din imaginile dumneavoastră și să încercăm să dialogăm corect pentru o informare corectă a cetățeanului”, a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a adăugat că problemele nu se rezolvă cu „demagogie, forță și mârlănie”.

„Nu demagogia, forța, nu mârlănia, nu comportamentul mitocănesc și mârlănesc sunt de natură a genera rezolvarea problemelor”, a afirmat Oltean.

El a adăugat că nu s-a amestecat în problemele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și nu a discutat cu nimeni legat de modul în care s-au împărțit banii publici.

Vineri, însă, peste 500 de oameni din comune conduse de primari USL care au venit la Bistrița să protesteze au aflat despre declarațiile sale făcute cu puțin înainte să înceapă mitingul și au scandat de mai multe ori „Nu suntem handicapați”.

Șeful CJ Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), și consilierii județeni ai partidului au fost huiduiți, joi, în timpul unei ședințe, de către mai mulți primari și consilieri județeni USL, nemulțumiți de modul în care a fost împărțit bugetul județean pe anul în curs.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Top 7 SUV-uri de familie: modele populare care pot fi cumpărate cu 7.000 de euro...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Ludovic Orban, surprins din nou cu țigară și fără mască în spațiu închis
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
O țară cunoscută și-ar putea schimba numele curând. Titulatura propusă le va suna ciudat europenilor
Horoscop zilnic 17 septembrie. Zodia care azi se va redresa financiar. Ce trebuie să facă,...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Veste îngrozitoare după moartea lui Petrică Cercel. Florin Salam e în stare gravă
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....