Iohannis a convocat marți Delegația Permanentă a PNL pentru Congresul de FUZIUNE cu PDL

Publicat: 09 07. 2014, 14:01
Actualizat: 18 05. 2015, 22:21

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a convocat Delegația Permanentă pentru marți, în cadrul acesteia urmând să se decidă data Congresului de fuziune cu PDL și să se discute despre prezidențiabilul partidului. Ieri, Klaus Iohannis  s-a întâlnit, alături de președintele PDL, Vasile Blaga, cu reprezentanții Fundației Konrad Adenauer în care s-a discutat insistent despre unificarea dreptei. Congresul PNL în care să se voteze fuziunea cu PDL urmează să aibă loc pe 26 iulie. 

Întrebat dacă la Delegația Permanentă de marți se va stabili viitorul prezidențiabil al PNL, Klaus Iohannis a răspuns pentru gândul că nu se va lua această decizie. 

La ultima ședință a Biroului Politic Național, între Iohannis și Antonescu a avut loc o contră puternică, ambii dorind să fie candidatul PNL la prezidențiale. Antonescu a propus să nu mai fie făcute sondaje de opinie, atrăgându-le atenția colegilor de partid că nu se pot face astfel de măsurători sociologice în șapte zile. Mai mult, fostul lider PNL a spus că acestea sunt „irelevante” și că decizia este una politică. În cadrul ședinței de luni nu s-a stabilit însă data Delegației Permanente. 

Surse din PNL au declarat pentru gândul că până pe 15 iulie, data Delegației Permanente, măsurătorile sociologice în privința candidatului la prezidențiale nu vor fi terminate. Astfel, dacă se va lua o decizie politică în privința candidatului la prezidențiale în ședința de marți, ea se va lua fără ca sondajele să fie finalizate.