Iohannis a spus că, dacă în 2014 Antonescu devine președinte, e „dispus să discute” despre șefia PNL

Publicat: 21 02. 2013, 12:07
Actualizat: 28 03. 2019, 02:07

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus, joi, că după alegerile prezidențiale din 2014, în cazul în care liderul PNL, Crin Antonescu, devine președinte, este „dispus să discute” despre preluarea șefiei PNL, fiind posibil să fie una dintre persoanele care „ar intra în discuție”.

Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferință de presă, că la actualul congres al PNL este interesantă o funcție de conducere, dar nu vizează postul lui Crin Antonescu.

Întrebat dacă după alegerile prezidențiale din 2014, în cazul în care Crin Antonescu devine președinte, este interesat de conducerea PNL, Iohannis a spus că „este posibil” ca atunci să fie una dintre „persoanele care ar intra în discuție”.

„Este posibil ca atunci să devin una dintre persoanele care ar intra în discuție, dacă va fi așa sau nu vom vedea atunci. Nu cu gândul acesta am intrat în PNL, dar dacă atunci se pune problema evident că sunt dispus să discut”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă nu se simte cumva folosit de Crin Antonescu a cărui poziție în sondaje privind credibilitatea a scăzut, Iohannis a spus că nu s-a simțit niciodată folosit și nici nu crede că președintele PNL l-a folosit ca „o lovitură de imagine”.

El a fost întrebat la care dintre filialele PNL și-a depus adeziunea și a afirmat că a făcut apel la o situația excepțională, înmânându-i adeziunea lui Crin Antonescu, acesta aprobând-o.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunțat, într-o conferință de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitației lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitației lui Crin Antonescu.