Iohannis a trimis partidelor invitația oficială la consultările pentru legea electorală

Publicat: 23 01. 2015, 19:04

A doua rundă de consultări, după cea pentru bugetul apărării, are ca temă prioritățile legislative ale următoarei sesiuni parlamentare. Mai exact, Klaus Iohannis ar urma să ceară scenarii legislative pentru „mai buna organizare a votului în străinătate, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare”.

Invitația a fost adresată liderilor PSD, PNL, PC, UNRP, UDMR, PP-DD și grupului reprezentanților minorităților naționale din Camera Deputaților, fiecărei formațiuni fiindu-i rezervată o oră.

 Premierul Victor Ponta a anunțat că PSD va participa săptămâna viitoare la consultările inițiate de președintele Klaus Iohannis și că social-democrații vor merge cu propunerile lor, care vizează inclusiv reducerea numărului de parlamentari.

„Vom participa la consultările cu șeful statului, nu ne deranjează să mergem la mediere la președinte pe Codul Electoral. Nu avem orgolii de acest gen. Mergem cu propunerile noastre, care țin de modul de alegere a Parlamentului, și anume reducerea numărului de parlamentari. Mergem să ne spunem punctele de vedere, după care, în comisia parlamentară specială, reprezentanții noștri vor merge în direcția stabilită”, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă la Iași, liderul PSD Victor Ponta,