Iohannis aruncă răspunderea pe legea salarizării în curtea PSD: „Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată”

Publicat: 30 05. 2017, 17:54

„Legea, din câte știu, a trecut abia printr-o Cameră și urmează să intre în Camera Deputaților, care e decizională. Atunci când ajunge la mine, la promulgare, probabil voi face câteva declarații mai ample, dar pot să vă spun câteva idei. Această lege a apărut fiindcă e în programul de guvernare al PSD. PSD, de la început, a spus că vrea această lege, are majoritatea, controlează toate majoritățile din Parlament, are Guvernul, deci e o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul – PSD și cred că e bine să nu uităm acest aspect. Altii – Opoziția, sindicatele, organizațiile profesionale au avut opinii pe care unii le-au spus în spațiul public, unii încă nu”, a declarat Klaus Iohannis, luni, prezent la Muzeul Național Cotroceni prezintă expoziția „Aici-Acolo”.

În acest sens, Iohannis a subliniat faptul că dacă cei care au inițiat proiectul „țin morțiș să rămână așa, așa rămâne”.

„Așteptarea să modific eu ceva la lege, mi se pare puțin deplasată, chiar dacă a-și trimite o lege în Parlament, dacă cei care au inițiat-o țin morțiș să rămână așa, așa rămâne. Nu vreau să apară impresia că pe o lege asumată explicit și vocal de PSD trebuie să intervină altcineva, mi se pare o așteptare care e puțin exagerată”, a mai spus Iohannis.