Iohannis: Aș candida la prezidențiale dacă mi se propune

Publicat: 02 06. 2014, 17:22
Actualizat: 07 02. 2019, 14:16

Klaus Iohannis nu spune nu unei candidaturi la prezidențiale. Liderul interimar al PNL a declarat luni că ar intra în cursa pentru Cotroceni dacă i se va propune acest lucru.

„Dacă cineva îmi propune, sunt dispus să fac acest lucru”, a declarat Ionahhis.

În urmă cu aproape două săptămâni.Klaus Iohannis a declarat la GÂNDUL LIVE că se consideră mai potrivit pentru funcția de premier decât pentru cea de președinte.

Iohannis a recunoscut că nu a fost în toate organizațiile județene ale partidului până în acest moment, dar că urmează să meargă în teritoriu în perioada următoare. Proaspătul președinte interimar al PNL a adăugat însă că îi cunoaște pe toți șefii de organizații.

Liberalul a propus o serie de modificări la Statut, cele mai importante privind desființarea funcției de prim-vicepreședinte și alegerea vicepreședinților și a secretarul general prin vot uninominal.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat înaintea ședinței Biroului Politic Național că dacă va candida la prezidențiale, Klaus Iohannis va câștiga această competiție.

Crin Antonescu a anunțat sâmbătă că renunță la calitatea de președinte interimar al PNL, dar și la cea de prezidențiabil. În acest mod, s-a deschis calea pentru candidatura lui Klaus Iohannis la funcția de președinte al PNL și președinte al României.