Iohannis, despre posibila înscriere a unor membri FDGR în PNL: Sper să nu

Publicat: 05 03. 2013, 16:46
Actualizat: 26 03. 2019, 11:45

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că „puterea exemplului” i-ar putea determina pe alți colegi din FDGR să se înscrie în PNL, dar căel nu „recomandă colegilor să facă acest pas” și că „speră” ca acest lucru să nu se întâmple, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, marți, într-o conferință de presă care a avut loc după Adunarea Reprezentanților FDGR, la care au participat delegați din întreaga țară, dacă sunt colegi care ar vrea să îl urmeze în PNL.

„Nu cunosc un astfel de caz, dar problema s-a discutat. Cineva a pus întrebarea. Recomandarea mea a fost să se analizeze cu maximă precauție fiecare caz. Eu nu am recomandat și nu recomand colegilor mei să facă acest pas, fără o consultare foarte aprofundată cu toate entitățile forumului care pot fi în discuție”, a declarat Iohannis.

Întrebat care ar putea fi motivele pentru care un simplu membru FDGR ar intra în PNL, Iohannis a răspuns: „Puterea exemplului”.

„Cred că nu o luați ca o lipsă de modestie. Puterea exemplului s-ar putea manifesta și în acest caz. Sper să nu”, a afirmat Iohannis.

În 20 februarie, Klaus Iohannis a anunțat că s-a înscris în PNL, ulterior obținând funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii.