Iohannis, după incendiul din Bamboo: „Am trecut pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate”

Publicat: 21 01. 2017, 12:23

„În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și mulțumesc salvatorilor!”, a scris șeful statului pe Facebook.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 2, pe raza căreia se afla clubul Bamboo, au declarat pentru MEDIAFAX că acesta nu avea autorizație de funcționare, fiind amendați anul trecut. Clubul a ars în întregime, 38 de persoane fiind duse la spital. 11 victime au rămas internate.

„Clubul a avut o autorizare de construire pentru extinderea clubului, emisă în anul 2012, dar nu s-a făcut nici până în prezent recepția lucrării. Clubul nu avea autorizație de funcționare, iar anul trecut au fost amendați, urmând ca și anul acesta să fie amendați fiindcă funcționau fără autorizație”, a declarat pentru Mediafax Anatol Albu, purtător de cuvând al Primăriei Sectorului 2.

Pe de altă parte, avocatul clubului susține că au fost respectate toate obligațiile legale.