Iohannis îi răspunde lui Tăriceanu amintindu-i de „bilețelul roz”: „Nu e preocupat de independența justiției, vrea să scape de ea”

Publicat: 13 10. 2016, 18:10
Actualizat: 13 10. 2016, 19:34

Întrebat cum răspunde solicitării președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a face publică stenograma discuției cu Procurorul General al României, Augustin Lazăr, despre dosarul privind plagiatul lui Kovesi, președintele Klaus Iohannis a avut o replică dură.

„Vorbim de domnul Tăriceanu, cel care a fost urmărit penal pentru minciună și este chiar trimis în judecată? Este acea persoană care acum câțiva ani semna bilețele roz cu „dragă Traian”, pentru a interveni în spirjinul unui prieten de-al său? Nu cred că este preocupat de independența justiției, se preface, urmărește să scape de justiție”, a declarat Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut miercuri președintelui Klaus Iohannis să facă publică stenograma discuțiilor cu procurorul general, Augustin Lazăr, arătând că declarațiile publice ale celor implicați nu sunt concludente, iar „strada a devenit noua formă de mineriadă”.

„Cerem publicarea stenogramelor discuțiilor purtate de președintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declarațiile date publicității până în prezent de președinele Iohannis, de procurorul-general și de procurorul-șef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr”, a transmis Tăriceanu prin intermediul unui comunicat de presă.