Iohannis îl eliberează din funcție pe George Scutaru. Următoarea destinație, SIE?

Publicat: 06 03. 2015, 13:58
Actualizat: 19 05. 2015, 18:32

Adrian-George Scutaru este unul dintre numele vehiculate pentru a prelua conducerea SIE, după ce un alt apropiat al lui Iohannis, Eduard Hellvig, a preluat conducerea SRI .

George Scutaru a fost numit în funcția de consilier prezidențial pe 22 decembrie, când președintele Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de numire a sa în funcția de consilier prezidențial. alături de Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu și Tratiana Niculescu Bran.

George Scutaru era consilier prezidențial în cadrul Departamentului Securității Naționale.

În locul lui Scutaru va veni Ion Oprișor, care până în acest moment a deținut funcția de consilier de stat la Secretariatul CSAT, încă din mandatului fostului președinte, Traian Băsescu.

George Scutaru, fost lider al deputaților PNL, a fost jurnalist al agenției MEDIAFAX din 1993 până în 1998, când a devenit consilier al președintelui ApR, Teodor Meleșcanu, formațiune politică la care și-a depus și adeziunea.

În 2001 Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, și obține în 2002 funcția de președinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău.

Din 2010 și până anul acesta a condus organizația județeană a PNL Buzău. Scutaru a deținut trei mandate consecutive de deputat și s-a specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea București.