Iohannis le cere lui Ponta și Oprea EXPLICAȚII în cazul polițistului mort care îi deschidea coloana oficială vicepremierului

Publicat: 26 10. 2015, 08:50

This browser does not support the video element.

Reacția lui Iohannis vine la cinci zile de la accidentul în care un polițist a murit deschizându-i coloana oficială lui Gabriel Oprea. Premierul Victor Ponta a refuzat să răspundă la orice întrebare pe acest subiect, arătându-se iritat chiar de insistența jurnaliștilor care l-au întrebat dacă vicepremierul putea să aibă legal coloană oficială și dacă nu ar trebui să-și dea demisia. De asemenea, Gabriel Oprea tace de cinci zile, un comunicat al MAI remis duminică precizând că acesta nu poate vorbi din cauza anchetei în curs. Cu toate acestea, liderii partidului său, UNPR, au declanșat un atac furibund la adresa celor care îi cer demisia.

Întrebat de jurnaliști dacă intenționează să-i ceară demisia lui Gabriel Oprea, în urma accidentului în care polițistul Bogdan Gigină, care însoțea coloana oficială a vicepremierului, a decedat, Iohannis a spus că „opinia publică așteaptă lămuriri” și că îi poftește „de urgență” pe Victor Ponta și Gabriel Oprea „să dea lămuriri”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În legătură cu acest eveniment, am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în cea de-a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului, așa ceva este inadmisibil. Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea aceste lămuriri, și nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care, din nefericire, a murit un polițist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general”, a declarat șeful statului.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu vicepremierul Oprea, președintele a răspuns: „Ne-am lămurit, mulțumesc!”