Iohannis pleacă în turneu electoral pentru a pregăti cele două mandate la Cotroceni. „Voi renunța la funcția publică dacă voi pierde procesul cu ANI”

Publicat: 11 06. 2014, 19:29

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, și-a programat pentru următoarele două săptămâni un turneu electoral prin țară pentru a-și promova candidatura pentru șefia PNL, la congresul care este programat pe 28 – 29 iunie. Deși evită să vorbească deschis despre candidatura sa pentru președinție, Iohannis dorește „două mandate la Cotroceni pentru candidatul PNL”. În privința procesului pe care îl are cu ANI, Iohannis a promis că va renunța la „funcția publică”, dacă va pierde procesul de incompatibilitate pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate. În privința viitoarei colaborări cu Antonescu, Iohannis a spus că „și-ar dori să colaboreze cu Crin Antonescu”, subliniind că răspunsul vine ca persoană, nu ca președinte interimar.

„Eu îmi doresc pentru candidatul PNL două mandate la Cotroceni”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis, evitând însă să spună deschis că el va candida pentru președinție.

Până să ajungă președintele PNL și prezidențiabil, Iohannis și-a programat mai multe întâlniri regionale pentru a se întâlni cu organizațiile liberale. Oficial, acest turneu este descris ca parte a competiției interne pentru șefia partidului.

„Vor exista întâlniri regionale, în cadrul cărora se vor putea prezenta candidații, care doresc să fie luați în considerare pentru președinția partidului”, a explicat președintele interimar al PNL.

Întrebat care este situația procesului cu ANI, Iohannis a dezvăluit că după ce a câștigat la prima instanță speța de incompatibilitate, Înalta Curte i-a cerut un punct de vedere și urmează să primească un termen la această instanță.

„Sunt optimist”, a fost prima reacție a președintelui interimar al PNL. Întrebat ce va face în cazul în care va pierde procesul cu ANI, Iohannis a precizat: „nu cred că voi pierde”.

Totuși, el a adăugat, după ce a fost întrebat dacă va renunța la funcția de primar și la candidatura la președinție dacă va pierde procesul cu ANI că, „va renunța la funcția publică”.

Klaus Iohannis a câștigat în primă instanță în procesul cu ANI, după ce a fost acuzat de incompatibilitate pentru că a deținut simultan funcțiile de primar și cele de reprezentant al primăriei în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu și și S.C. PIEȚE S.A , ambele companii de stat.