„Iohannis, președintele-candidat s-a folosit de tragedia din Ialomița ca să atace PSD” – Atacul lui Dăncilă

Publicat: 10 10. 2019, 10:55

„Diferențele dintre guvernul PSD și guvernările voastre sunt multe. V-ați lega de orice ca să invalidați această guvernare, dar nu vă iese. Avem un exemplu recent, chiar din partea domnului Iohannis, președintele-candidat sau președintele anti-Constituție, care s-a folosit de tragedia de la Ialomița ca să atace PSD. Într-un acces imoral, absurd și lipsit de orice formă de empatie sau respect pentru durerea unor oameni, candidatul PNL a găsit de cuviință să lanseze atacuri aberante la adresa Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă, joi în plenul reunit al Parlamentului, unde este dezbătută moțiunea de cenzură.

Liderul PSD a adăugat că este trist când un candidat la prezidențiale „se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor”, pentru a își crește scorul electoral.

„E trist pentru noi toți și pentru această țară să avem încă un candidat care se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor pentru a câștiga puncte electorale. Mai avem unul. îl știți foarte bine și, din păcate pentru români, retorica voastră începe să semene din ce în ce mai tare”, a completat Dăncilă.

Premierul a mai spus că opoziția calcă în picioare legile, decența și principiile.

„Astea sunt diferențele dintre noi, stimați reprezentanți ai opoziției. Voi călcați în picioare legi, principii, decență. Călcați în picioare interesul României și al românilor. Noi guvernăm pentru țară. Și nu, nu am făcut-o perfect, dar am făcut-o întotdeauna mai bine decât voi”, a conchis șeful Executivului.

Moțiunea de cenzură este dezbătută, la ora transmiterii acestei știri, în Parlament. Votul urmează fie dat de la 13.00 și este unul secret cu bile.