ION CRISTOIU se declară un adversar al comasării alegerilor / „Administrația locală va deveni un ghiveci”

Publicat: 06 02. 2024, 14:28
Actualizat: 06 02. 2024, 14:28

This browser does not support the video element.

Scriitorul și publicistul Ion Cristoiu se declară un adversar al modificării calendarului alegerilor. Cristoiu afirmă, în Jurnalul video, că decidenții politici nu ar trebui să lase impresia că cineva vrea să păcălească pe alegători.

Eu sunt un adversar al oricărei modificări a calendarului. Alegerile din acest an trebuie să se desfășoare potrivit calendarului. Niciun moment nu trebuie să-ți lase impresia că cineva vrea să păcălească pe alegători.

Cristoiu explică de ce alegerea primarilor și președinților de consilii județene, cu trei luni înainte de termen, ar perturba activitatea în instituții.

Vă imaginați ce înseamnă comasare localelor cu europarlamentarele? Mandatul primarilor, președinților de consilii județene încetează în septembrie. Alegerile vor avea loc în iunie. Vom avea o situație unică în istoria României. Vom avea peste tot doi primari, două garnituri de consilii, doi președinți ai consiliilor județene (…) un primar în exercițiu, care trebuie să-și termine mandatul, cum ar fi Nicușor Dan, de care nu mă ascultă nimeni. Deci, trei luni s-au dus, trei luni de vară în care se pot face investiții.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Joe Biden îl încurcă pe Macron cu MITTERRAND, care a murit în 1996 / Casa Albă îl corectează pe președintele Americii

Sorin Grindeanu, personaj într-un nou clip tip DEEP FAKE / „Nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acțiuni”