Ion Iliescu: Ar fi o prostie ruperea USL. Antonescu și Ponta și-au stabilit astăzi o întâlnire să discute problemele -AUDIO

Publicat: 06 10. 2013, 16:10
Actualizat: 20 05. 2015, 06:35

Crin Antonescu și Victor Ponta vor avea duminică o întâlnire pentru a rezolva problemele care au apărut în ultima perioadă în USL, a declarat pentru gândul președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Întâlnirea ar urma să fie una neoficială, reuniunea oficială a USL fiind programată pentru luni.

„Sper să se ajungă la un consens în interiorul USL, altfel ar fi o prostie. S-ar rupe o construcție care a fost benefică și care ar trebui consolidată în continuare”, a comentat pentru gândul Iliescu.

Fostul președinte a adăugat că nu va participa la această întâlnire, dar speră ca „înțelepciunea” lui Antonescu și Ponta să fie mai puternică decât chestiunile care îi despart.

PUTEȚI ASCULTA DECLARAȚIA PREȘEDINTELUI DE ONOARE AL PSD ION ILIESCU LA FINALUL ARTICOLULUI

„Sper că experiența unei conlucrări benefice care a adus la putere această coaliție cu 70% să fie elementul fundamental și criteriul care să orienteze gândirea liderilor. Nu cred că din partide a plecat neînțelegerea în USL, este vorba de relațiile interpersonale și sper să depășească acest moment„, a explicat Ion Iliescu motivul neînțelegerilor din interiorul USL.

În privința candidatului USL pentru prezidențiale, social-democratul afirmă că Antonescu poate fi candidatul Uniunii, dar asta depinde „de procesul de consolidare, de încredere reciprocă”.

„Este și acesta un element de gândire”, a conchis Iliescu.