Ion Iliescu, despre congresul PES: Probabil e mai comod să fie la Bruxelles, e o chestiune de opțiune

Publicat: 30 08. 2012, 13:35
Actualizat: 30 08. 2012, 22:39

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că o mutare a congresului PES de la București la Bruxelles ar fi determinată de faptul că este „mai comod” pentru socialiști și nu crede că are legătură cu evenimentele din România din ultima perioadă.

Ion Iliescu a fost întrebat cum vede posibilitatea la liderii PES să renunțe la organizarea congresului socialiștilor europeni la București, optând pentru Bruxelles.

„Nu pot să comentez, fiindcă nu sunt în miezul discuțiilor, dar nu văd problema care este. Nu cred că pe fondul evenimentelor din România, ci practic e mai comod să se reunească la Bruxelles, este o chestiune de opțiune”, a susținut Ion Iliescu.

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) intenționează să mute congresul din 28-29 septembrie de la București la Bruxelles, pe fondul îngrijorărilor cu privire la recentele acțiuni ale premierului Victor Ponta, susține o sursă din rândul socialiștilor, citată de site-ul EurActiv.com.

Aceeași sursă susține că „doar câțiva lideri” ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la București, restul fiind reticenți la a fi găzduiți de Ponta, care a fost criticat de la preluarea funcției de premier, în primăvară.