Ion Moraru, SUSPENDAT pentru șase luni din funcția de secretar general al Senatului

Publicat: 08 05. 2012, 10:58
Actualizat: 10 12. 2013, 23:45

 

Senatul a decis, marți, suspendarea de drept din funcția de secretar general al Senatului a lui Ion Moraru pentru o perioadă de șase luni și înlocuirea sa cu Ion Vărgău.

Proiectul de hotărâre a întrunit 89 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și două „abțineri”.

Potrivit deciziei Senatului, Moraru va fi înlocuit în această perioadă de Ion Vărgău, șef al Departamentului pentru patrimoniu.

Premierul Ponta declara, săptămâna trecută, că l-a rugat pe Ion Moraru să îl sprijine în această perioadă, până când va avea dreptul legal să ia o decizie în ceea ce privește ocuparea postului de șef al SGG.

Ponta a precizat că nu a luat încă o decizie în ceea ce privește viitorul șef al SGG. „Nu am luat o asemenea decizie. Domnul Moraru, un alt om cu foarte mare experiență, a lucrat în mai multe guverne la Secretariatul General. L-am rugat să mă sprijine în aceste zile până la momentul în care voi decide și voi avea dreptul legal, că deocamdată nu-l am, de a numi secretarul general al Guvernului”, a spus Ponta.

Anterior, surse din USL declarau, pentru MEDIAFAX, că șefia Secretariatului General al Guvernului ar urma să fie preluată de către fostul senator PSD Ion Moraru.