Ion Stan a demisionat din PSD. Ponta îi cere să plece din Parlament

Publicat: 21 12. 2012, 14:30
Actualizat: 31 07. 2014, 08:52

Camera Deputaților a respins, vineri, prin vot, ridicarea imunității deputatului PSD Ion Stan. Pentru arestare au votat 145, iar împotrivă 226.

Imediat după anunțarea rezultatului votului, premierul Victor Ponta a anunțat că i-a cerut lui Stan să-și dea demisia din Parlament. El a precizat că deputatul PSD va fi exclus din partid dacă refuză.

La scurt timp Ion Stan a demsisionat din PSD, nu și din Parlament însă, rămânând astfel cu imunitate.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri dimineață, că merge la Camera Deputaților să voteze, ca deputat, pentru ridicarea imunității deputatului Ion Stan.

Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, a anunțat, la începutul dezbaterilor, că grupul parlamentar va vota pentru arestarea colegului lor.

„Am misiunea ingrată de a face acest anunț și nu prea îmi convine”, a spus Neacșu.

Totodată, în apărarea sa, deputatul Ion Stan a spus că, în Camera Deputaților, se face un sacrificiu în numele lui pentru apărarea justiției.

„S-a dorit execuția mea politicăă. Astăzi sunt umilit și împroșcat cu noroi. S-a dorit ca Ion Stan să nu mai ridice glasul. Se încearcă potolirea setei de justiție a poporului român cu numele meu. Regret că azi, la prima ședință a Camerei Deputaților, pe ordinea de azi este chiar arestarea mea. Mă întreb oare dacă România a devenit un stat de drept sau a rămas un stat polițienesc, așa cum a spus colegul Frunzăverde”, a declarat Ion Stan, la pupitrul plenului.

Acuzat de trafic de influență, procurorii DNA au formulat o cerere de arestare preventivă pe numele lui Ion Stan, înainte de alegerile parlamentare, însă deputații nu au luat o decizie din lipsă de cvorum. Cu toate acestea, Ion Stan a fost reales pentru un nou mandat de deputat.