Iordache, replică pentru președinte: „E o gogoriță asta cu Comisia de la Veneția. CCR nu va avea ce să spună din nou”

Publicat: 02 05. 2018, 14:47

„E foarte bine că mai există un control. CCR nu va avea ce să spună din nou”, a declarat Iordache. 

El a susținut că președintele Iohannis este într-o „ disperată campanie electorală”, iar sesizarea Comisiei de la Veneția este „o gogoriță” 

„Atâta timp cât cele două legi au trecut prin filtrul Curții Constituționale, președintele nu face decât să-și continue campania electorală. Îl vedem că se află într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019″, a spus Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că retrimite la Curtea Constituțională legile Justiției și sesizează Comisia de la Veneția. Șeful statului a făcut apel la judecătorii constituționali să nu se grăbească în a da o soluție și să colaboreze cu magistrații europeni. 

„Am decis să trimit întregul pachet înapoi la CCR și în paralel să sesizez Comisia de la Veneția. Fac apel către CCR de a nu se grăbi și a conlucra cu organismul european. Sunt convins că judecătorii CCR vor avea toată deschiderea pentru un demers care își propune să asigure respectare principiilor și valorilor europene în România”, a declarat șeful statului. 

Iohannis a comentat că, în opinia sa, „în mod evident, în forma în care se prezintă acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justiției nu corespunde nici exigențelor unui stat de drept și democratic, așa cum Constituția României”.