VIDEO | Kelemen Hunor: Premierul nu trebuie să fie impus ca să nu se blocheze negocierile

Publicat: 16 11. 2021, 21:49
Actualizat: 16 11. 2021, 23:12

This browser does not support the video element.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră să nu se ajungă la o dispută între PNL și PSD pe funcția de premier, orice decizie impusă ar duce inevitabil la blocarea discuțiilor.

Liderul maghiarilor din România a atras atenția că este de evitat o luptă asemenea celei care s-a petrecut în acest an în interiorul PNL .

„În 2021 a fost o luptă foarte urâtă pentru putere în interiorul PNL. Se va repeta același lucru. Premierul trage spre el, dacă nu e președintele partidului, toate forțele din partid”, a afirmat Kelemen Hunor.

El spune că nu va impune nicio variantă de premier celor de la PNL sau PSD, întrucât discuțiile s-ar putea bloca foarte rapid.

„Dacă vrem să intrăm iarăși într-o fază în care guvernează cine guvernează, ceilalți sunt într-o luptă pentru putere. Cred că vom greși. Nu trebuie să impunem nici PSD-ului, nici PNL-ului care este premierul cu care să vină. Dacă dorești să impui astfel de soluții se blochează foarte repede. Nu e treaba mea să impun”, a precizat el.

Kelemen Hunor le transmite liderilor PSD și PNL să se înțeleagă cât mai repede pentru formarea Guvernului.

„Președinții celor două partide să fie în guvern pentru că e bine să luăm deciziile foarte repede. Să nu te întorci la președintele partidului”, a spus Kelemen Hunor.