Kelemen Hunor: Vom dezvolta instituţiile medicale şi vom sprijini investiţiile importante pentru comunitatea noastră

Publicat: 25 02. 2021, 16:48
Kelemen Hunor: . Sursa: MEDIAFAX FOTO

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi că prioritatea UDMR în ceea ce privește bugetul de stat pentru anul acesta este dezvoltarea instituțiilor din sistemul de sănătate, dar și sprijinirea investițiilor mari, cu importanță pentru comunitatea maghiară.

Totodată, acesta a mai spus că pentru UDMR repezintă o prioritate și consolidarea pozițiilor consiliilor locale și județene, dar și introducerea finanțării de stat pentru instituțiile de cultură care se află în subordinea administrațiilor locale, informează site-ul agenției Agerpres.

„La elaborarea bugetului pentru 2021, prioritatea UDMR a fost ca, prin distribuirea impozitului pe venit – rămas în procent de sută la sută la nivel local – să consolidăm poziţia Consiliilor locale şi judeţene şi să introducem finanţările de stat pentru instituţiile culturale subordonate administraţiilor locale şi judeţene. În acelaşi timp, Uniunea a considerat extrem de importantă dezvoltarea, în continuare, a instituţiilor din sistemul de sănătate şi sprijinirea investiţiilor mari, importante pentru comunitatea maghiară”, susţine Kelemen Hunor într-un comunicat de presă transmis joi.

Kelemen: Pandemia și criza economică reprezintă o sarcină dificilă pentru toate țările

Vicepremierul mai susține că pandemia de COVID-19, dar și criza financiară pe care aceasta a provocat-o, reprezintă o sarcină extrem de dificilă și de complexă pentru toate statele lumii.

Kelemen adaugă că este important în acest moment pentru România ca deficitul bugetar să fie menținut la un nivel cât mai scăzut, însă mai spune că este important ca, pe lângă reducerea acestuia, România să înregistreze și creștere economică.

„România a pornit de la aproape 10% deficit şi a prevăzut în proiectul legii bugetului de stat reducerea acestuia la 7,1%. Este un pas necesar pentru ţară să nu se îndatoreze pe termen lung, iar generaţiile următoare să nu fie nevoite să ramburseze, sub formă de datorii, costurile bugetare generate până în prezent. Însă reducerea deficitului bugetar nu este o măsură suficientă, deoarece, între timp trebuie să ajungem să avem, din nou, şi creştere economică”, a subliniat Kelemen.