Kelemen: PNL a devenit un partid ultranaționalist și antimaghiar

Publicat: 03 03. 2018, 14:39

Kelemen a spus, presei, la finalul raportului său politic prezentat cu ocazia ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali, că în Parlament există o colaborare cu PSD și ALDE pentru că aceste partide au fost dispuse la dialog.

„În Parlament există o colaborare cu PSD-ALDE pentru că ei au fost dispuși și sunt dispuși la o colaborare și la un dialog. Nu ne înțelegem în toate proiectele. Nici noi nu susținem toate proiectele lor, nici ei nu susțin toate proiectele noastre, dar există un dialog și există o dorință de a căuta soluții împreună. Eu aș fi vrut să avem un dialog și cu opoziția, dar în afară de USR, cu care în anumite chestiuni am reușit să dialogăm și acolo văd o deschidere, cu celelalte partide din opoziție nu există această posibilitate. PNL a devenit un partid ultranaționalist, antimaghiar, parcă altceva nici nu-i interesează. Atacă la Curtea Constituțională înființarea unei școli, deci nu e împotriva UDMR, e împotriva comunității maghiare. Școala nu e a UDMR, dar din acest punct de vedere e decizia lor. Oricum, abordările că

Potrivit acestuia, în momentul de față opțiunile sunt „ori cu PSD-ALDE, ori cu nimeni”, pentru că de pe „partea cealaltă nu ai cu cine”.