Klaus Iohannis a fost mult mai bine decât ieri. A venit nu cu un dosar, ci cu biblioraftul”. Analiza lui CTP

Publicat: 12 11. 2014, 23:38

„În această înfruntare lucrurile au fost mult mai echilibrate, Klaus Iohannis a fost mult mai bine. A venit nu cu un dosar, a venit cu biblioraftul și l-a trântit pe masă”.

Editorialistul a criticat însă faptul că Iohannis a afirmat la finalul dezbaterii  cu Victor Ponta că, în această seară, „campania electorală”.  

„În loc să lupte până în ultimul minut pentru președinția României, pentru cei care l-au votat în primul tur, Iohannis spune că s-a încheiat campania electorală. Cum poți să spui asta, în calitate de challenger? Pentru Ponta, cu cât se oprește procesul electoral mai repede, cu atât mai bine”, a spus Popescu.
De asemenea, C.T. Popescu a comentat și faptul că Iohannis a refuzat să îi adreseze o întrebare contracandidatului său, un refuz care „îi arată neputința”.

„Ce să mai spui după ce Iohannis spune nu în momentul în care trebuie să pună o întrebare, spunând că Ponta dă răspunsuri meșteșugite. Cum să renunți la așa ceva? Îți demonstrezi neputința. Transmiți că nu ești în stare să pui o întrebare cu care să blochezi. Cum poți să-ți dai cu levierul în genunchi în acest fel?”, a comentat Popescu.

Pe de altă parte, editorialistul a apreciat mesajul din final adresat românilor ca fiind „mai bun”. „A insistat pe două lucruri extreme de importante: întoarcearea corupților și partidul unic pe care îl poate reinstaura Victor Ponta”.