VIDEO | Klaus Iohannis a inaugurat Casa Francofoniei. „Este un exemplu elocvent al eforturilor de a internaționaliza învățământul superior”

Publicat: 02 10. 2023, 16:42
Actualizat: 02 10. 2023, 16:53

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la inaugurarea Casei Francofoniei din campusul Universității Naționale de Știință și Tehnologie – Politehnica București.

Casa Francofoniei reprezintă o dovadă a apartenenței la un set de valori care ne sunt nouă, românilor, o prețioasă moștenire, dar și catalizator al energiilor prezentului, a spus Iohannis la eveniment.

În 2022, când am participat la punerea temeliei Casei Francofoniei, am avut aici și o emoționantă întâlnire cu un grup de refugiați din Ucraina. A fost un moment cu o mare încărcătură simbolică, o expresie a solidarității României cu cei care luptă pentru libertate, democrație și respectarea drepturilor omului, ca și pentru prevalența forței dreptului în fața dreptului forței.

Aceste valori, care sunt și misiuni fundamentale ale Francofoniei, vor rămâne și pe mai departe obiective esențiale ale politicii noastre externe și vor continua să fie priorități pe agenda noastră la nivel internațional.

Fiind deschiderea anului universitar, președintele Iohannis nu a uitat să menționeze și programul România Educată.

În contextul începutului noului an universitar și al intrării în vigoare a noilor legi ale educației, care au fost fundamentate pe proiectul „România Educată”, inaugurarea Casei Francofoniei reprezintă un exemplu elocvent al eforturilor de a internaționaliza învățământul superior din țara noastră. Felicit Politehnica București pentru rezultatele pozitive obținute în această direcție, prin numeroasele proiecte derulate.