Cât costă aeronava cu care s-a deplasat președintele Klaus Iohannis în vizita din Coreea de Sud

Publicat: 24 04. 2024, 00:03

This browser does not support the video element.

Pentru Klaus Iohannis, luxul nu este o problemă, a spus Claudiu Pândaru, jurnalist Dig24. 

Președintele se apără, spunând că a zburat cu o aeronavă mică spre Coreea de Sud. În realitate, aceasta a costat 62 milioane de dolari.

Anul trecut, Administrația Prezidențială a cheltuit 8 milioane de euro pe deplasări în Belgia, Marea Britanie, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Brazilia, Argentina și Statele Unite, plus turneul de 10 zile în Africa, potrivit Digi24.

Întrebat de un reporter de ce cheltuie atâția bani în condițile în care „economia României șchioapătă”, președintele a răspuns:

„Economia României nu șchioapătă, ci crește. Nu cred că putem să facem o legătură între acestea două. Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”. 

Nu este prima oară când șeful statului este criticat pentru opulență. În 2021, în plină pandemie de coronavirus, când numărul deceselor depășise 60.000, președintele s-a fotografia alături de soția sa, Carmen, lângă Piramidele de la Giza.

Citește și: Klaus Iohannis merge în vizitele oficiale în America de Sud cu acelaşi avion cu care a fost în Japonia / Cum arată în interior aeronava