Klaus Iohannis, despre Constantin și Cîmpeanu la PNL: Lucrurile s-au făcut în baza unor negocieri politice

Publicat: 09 01. 2020, 20:30

„Acum, este evident că au fost politicieni care au sprijinit activ demersurile PNL și cred că este la fel de evident că aceste lucruri s-au făcut în baza unor negocieri politice, care acum, sigur, s-au finalizat cu acțiunile pe care am putut să le vedem”, a declarat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni, chestionat cum vede decizia PNL.

Liberalii au aprobat, în ședința Biroului Executiv de luni, un protocol privind integrarea în PNL a foștilor parlamentari Pro România care au susținut Guvernul Orban. Premierul a anunțat că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor avea funcții de conducere în PNL.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că parlamentarii Pro România care au venit în PNL au refuzat „să rămână rătăciți pe la ușile PSD”.

Pe 5 decembrie 2019, Klaus Iohannis a catalogat ca „traseism” plecarea unor parlamentari de la PSD la PNL. Președintele a mai spus că nu a fost implicat în această situație, însă ar trebui întrebați despre subiect cei implicați în astfel de mutări, cei care le-au acceptat.

Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat atunci că nu va mai activa în grupul PSD de la Camera Deputaților, ci în cel al PNL. Și fostul deputat PSD Mihaiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, a trecut în grupul parlamentar PNL. Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie 2019.