Klaus Iohannis, despre electoratul PSD: Nu cred că pot să-i conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea

Publicat: 16 11. 2019, 16:05

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu crede că va putea să convingă electoratul PSD să își voteze, chiar dacă i-ar plăcea. Șeful statului a precizat că le garantează acestora că Guvernul Orban nu va tăia pensiile și salariile.

„Să vă spun ceva. Poate vă surprinde. O să vă spun ceva și despre alegătorii pesediști sau despre alegătorii PSD-ului. PSD-ul a ajuns la putere în decembrie 2016 prin minciună. I-au mințit pe români pur și simplu. Le-au promis că le va curge lapte și miere și, când au ajuns la putere, pesediști au început încercările de acaparare a justiției, a marilor sisteme publice, au început să facă zid în jurul penalilor din PSD, ș.a.m.d. Ce vină au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vină, fiindcă și ei, dragii mei, își doresc cam aceleași lucruri. Își doresc o Românie modernă, o Românie prosperă, își doresc să nu se taie salariile și pensiile. Și eu îmi doresc același lucru”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Baia Mare.

Șeful statului a mai spus: „Nu cred că pot să-i conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea. Dar cel puțin pot să le garantez că eu împreună cu Guvernul liberal nici nu vom tăia salarii, nici nu vom tăia pensii și noi vom face România modernă și prosperă”.

Klaus Iohannis a participat, vineri, la o întâlnire organizată de PNL la Baia Mare. Campania electorală pentru turul al doilea la prezidențiale a început, vineri, ora 00.00 și se încheie pe 23 noiembrie, ora 7.00.