Klaus Iohannis, despre funcția de SG al NATO: Nu intenționez să îmi scurtez MANDATUL de președinte

Publicat: 12 03. 2024, 13:00
Actualizat: 12 03. 2024, 13:00

This browser does not support the video element.

Klaus Iohannis afirmă că nu intenționează să-și scurteze mandatul de președinte al României. Declarația vine în urma unei întrebări, în timpul unei conferințe de presă la Cotroceni, referitoare la plecarea din funcția de președinte, înainte de finalul mandatului, pentru a merge la șefia NATO.

În ce privește NATO, știți că voi face o declarație mai târziu și o să vă spun mai multe atunci. Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte, spune Iohannis.

Președintele va susține o declarație, la ora 17.00, pe tema NATO, conform Administrației Prezidențiale.

Premierul olandez în exercițiu, Mark Rutte, pare a fi plasat cel mai bine pentru a deveni secretar general al NATO, însă Ungaria și Turcia au formulat obiecții, iar unele țări ar vrea desemnarea unei personalități est-europene.

Însă, conform unor surse, nu este clar dacă președintele Klaus Iohannis sau premierul Estoniei, Kaja Kallas, ar putea întruni unanimitatea statelor membre, comentează postul german ZDF.

Reamintim că, potrivit unui jurnalist de la Bloomberg, România i-ar fi notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îl nominalizeze pe Klaus Iohannis, drept candidat la funcţia de secretar general al NATO.

CITEȘTE ȘI: